På svenska In English  Auf Deutsch    

Stödstrumpor och kompression 

Stödstrumpor är en fantastisk produkt. De hjälper till att hålla benen pigga och snygga och underlättar för hjärtat att pumpa runt blodet i benen. 

Du kan läsa mer om stödstrumpor på stodstrumpor.nu

Snygga stödstrumpor och roliga stödstrumpor.  

Stödstrumpor kan man kalla vilka strumpor som helst. Det säger ingenting om kompressionsklass, graderad kompression, passform osv. 

Många förknippar ändå stödstrumpor med en viss medicinsk funktion. Därför väljer vi att kalla våra "enklare" strumpor för komfortstrumpor. Det innebär att de har en viss kompression, att de är sköna att ha på sig men att de inte uppfyller kraven för graderad kompression. 

Våra stödstrumpor har en snygg design och håller högsta kvalitet. Du kan läsa mer om stödstrumpor och kvalitet nedanför. Bara för att en strumpa har beteckningen stödstrumpa innebär inte det att den ger den effekt som den säger sig göra. 

Kompressionsklasser för stödstrumpor

Stödstrumpor har olika kompression och nedan hittar du information om vad olika kompression uppnår. Den nämnda kompressionen gäller kompressionen vid ankeln. Vid vaden uppnås 70 % av nämnd kompression och vid låret 40 %.

Kompression 12-17 mmHg – Tjocklek 70 DEN
Artiklar med 70den används för att förebygga svullnad i benen, förbättra blodcirkulationen i benen och lindra trötthet i benen. Bra att ha när man flyger.

Kompression 18-22 mmHg – Tjocklek 140 DEN
Används för behandling vid de första tecknen på kroniskt nedsatt blodcirkulation i benen, för att förbättra cirkulationen i benen och för att avlägsna vätskeansamling i benen.

 

Kompression 22-27 mmHg – Tjocklek 280 DEN
Kompression som används vid ödem, åderbråck, flebit och som stöd efter operation. 

Du bör alltid se till att dina stödstrumpor har graderad kompression för att ge den effekt på blödflödet som gör dina ben piggare, lättare och mer välmående. 

En stödstrumpa utgår från din omkrets kring ankeln, gör den inte det är det inte en riktigt kompressionsstrumpa. Många färgglada stödstrumpor och roliga stödstrumpor motverkar syftet eftersom de inte är anpassade för individens behov. 

Stödstrumpor passar alla som går, står eller sitter mycket. Många frisörer får snabbt problem med åderbråck, något som kan motverkas med stödstrumpor. Vi har väldigt snygga stödstrumpor, både stay-up, stödstrumpbyxor och vanliga knästrumpor i både mikrofiber och med bomullsinslag. 

Stödstrumpor är något som många förknippar med äldrevård och inte med dagens snygga och sköna stödstrumpor som mer påminner om vanliga nylonstrumpor är något relaterat till vården. 

Däremot bör man vara försiktig när man tittar på vad som populärt går under beteckningen roliga stödstrumpor eftersom de väldigt ofta är roliga lite tjockare strumpor med tryck på. Vi har stödstrumpor för alla behov. Vi har stödstrumpor för mänstödstrumpor för gravida, apotekets stödstrumpor och färgglada stödstrumpor. Men vi säljer inte stödstrumpor utan kvalitet. Med kvalitet menar vi rätt kompression på rätt fot. 

Du bör aldrig nöja dig med någon annat än riktiga stödstrumpor.